A terrazzo padló továbbfejlesztése

Terrazzo Floor Terrazzo Floor
Ryan Greenawald
Director – Facilities and Machines Marketing
May 31, 2023

A terrazzo padlót gyakran használják az iskolai épületekben, mert nagyon tartós, hosszú élettartamú és többször felújítható. Ennek a környezetbarát anyagnak a nyomószilárdsága  négyzetcentiméterenként közel 3500 kilopascal. A terrazzo általában nem porózus, és nem segíti elő a mikrobák szaporodását, vagy a nedvesség felhalmozódását, ezáltal egészségügyi szempontból kiváló felület. A szőnyegekkel, vinil kompozit padlólapokkal vagy a fa padlóburkolatokkal ellentétben a terrazzo padlókat szinte soha nem kell kicserélni, még rendkívül nagy forgalmú területeken sem.

Kiváló szilárdsága ellenére ez a padlófelület azonban számos egyedi kihívással szembesíti a takarítókat és karbantartókat. Fontos, hogy a létesítményvezetők megértsék a terrazzo burkolat sajátosságait és intelligens megoldásokat vezessenek be annak érdekében, hogy élettartama minél hosszabb legyen.

A terrazzo padlóval kapcsolatos kihívások

A terrazzo padló más felületeknél könnyebben reped, forgácsolódik, hajlamos a fokozatos kopásra, emellett törékeny is, amelyek mindegyike befolyásolhatja a padlófelület kinézetét és tapintását. A különböző évszakokra jellemző szennyeződések szintén károsíthatják az ilyen padlót. Például az épület bejárata közelében a sózás károsíthatja a terrazzót. Fontos, hogy a takarítás során a személyzet ne használjon ammónia- és savtartalmú mosószereket, lúgos padlósztrippelő készítményeket és a kemény csiszolópárnákat, mert ezek károsíthatják a padló felületét.

Noha a különféle védőbevonatok és más helyreállító intézkedések segíthetnek a felület kifakulásának megelőzésében, ehhez speciálisan képzett alkalmazottak és folyamatos karbantartás szükséges, amelyek nagyon költségesek. Szerencsére az iskola terrazzo padlójának megjelenése és tisztasága úgy is javítható, hogy az ne feltétlenül jelentsen több munkát, költséget, vagy egyéb zavaró tényezőt.

A gyémánt csiszolókorongokról

Annak érdekében, hogy a terrazzo padlófelület a lehető legjobban nézzen ki, fontoljuk meg a gyémánttartalmú csiszolókorongok rendszeres használatát, amelyeket úgy terveztek, hogy háromszor hosszabb ideig tartsanak, mint a hagyományos kialakítású padlótisztító korongok. Ezek a párnák vegyszerek használata nélkül tisztíthatják és csiszolhatják padlóját egyidejűleg , értékes időt és pénzt takarítva meg, miközben hosszú távú eredményeket eredményeznek az épület képének védelme érdekében.

Noha a földön található legkeményebb ásványi anyag, a gyémántok finoman és hatékonyan működnek a korong élettartama alatt. Milliárdnyi mikroszkopikus gyémánt van beágyazva a csiszolókorongba, amelyek így hatékonyabban és hosszú, bonyolult, többlépcsős eljárás nélkül távolítják el a szennyeződéseket. Keressünk olyan termékcsaládot, amely különféle színű padlócsiszoló párnákat kínál a napi takarítástól a mélytisztításon át a padló helyreállításáig, hogy az alkalmazottak könnyen azonosíthassák, melyik csiszolókorongot kell használni.

A terrazzo padlófelület gondozása

Az iskolai padlók gyorsan a baktériumok és más kórokozók, valamint a téli szennyeződések táptalajává válhatnak, ezért alapvető fontosságú egy olyan gyors és egyszerű padlótisztítási rutin bevezetése, amely ezt is megakadályozza. A gyémántbevonatú padlócsiszoló korongok egyszerű, költséghatékony és környezetbarát megközelítést jelentenek, amely hozzájárulhat a különféle épületek tisztább és biztonságosabb terrazzo padlóinak kialakításához.

Látogasson el a Padlóápolás oldalra, hogy megtudja, hogyan tudja a Diversey terrazzo padlóját még tartósabbá tenni.