A londoni Guy's Kórház Rákkutató Központja

A londoni Guy's Kórház Rákkutató Központja automata padlótisztító gépekkel fokozza a termelékenységet

A londoni Guy's Kórház Rákkutató Központja A londoni Guy's Kórház Rákkutató Központja

A  londoni Guy’s Kórház Rákkutató Központja egy 160 millió font értékű beruházás eredményeként jött létre, amely teljes körű járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat nyújt, ideértve a sugárterápiát, kemoterápiát, a képalkotást, kisebb léptékű beavatkozásokat és terápiákat. A takarítási technológiából is a lehető legmodernebbet használja. A Rákkutató Központ megnyitásával az onkológiai kezelések nagy része egyetlen épületben zajlik, nagymértékben egyszerűsítve a gondozást és javítva a délkelet-londoni és a máshonnan érkező betegek elégedettségét. Az épület 700 járóbeteget lát el csúcsidőben az összes szolgáltatási területen.

A londoni Guy's Kórház nemrégiben átadott Rákkutató Központjában végzett takarítási műveleteket a CK Group és egy házon belüli csapat irányítja, innovatív TASKI® gépek és berendezések segítségével, a Diversey-vel együttműködve. A padlóápoló gépek flottája, a mikroszálas szövetek és a kézikocsirendszerek használata mellett a telephely az Egyesült Királyságban az első olyan kórház, amely a TASKI Intellibot padlótisztító robotokat használja.

 

Az egészségügyben hosszú évek során szerzett tapasztalatainak felhasználásával a CK Group évek óta takarítási szolgáltatásokat nyújt a Guy és a St. Thomas nemzeti egészségügyi ellátási alapítványának vagyonkezelő társasága számára. Vezetősége már az építési szakaszban megkezdte az együttműködést a vagyonkezelő társaság vezetőségével egy nagyon szigorú feltételrendszernek és célkitűzéseknek megfelelő takarítási rendszer kidolgozása, üzembe helyezése és végrehajtása érdekében. A kivételesen szigorú higiéniai szabályrendszer mellett mindez a vagyonkezelő társaság az innováció és a fenntartható takarítás iránti elvárásainak való megfelelést is magában foglalta.

 

A takarítási követelmények minden emeleten hasonlóak, de mindegyiken meg kell határoznia a tisztítási folyamatok, a gépeknek és szerszámok használatának meghatározott sorrendjét. A házon belüli csapattal egyetértésben a CK Group a Diversey-vel együttműködve a TASKI megoldások teljes körű csomagját ajánlotta.

 

A legjelentősebb újítás a Rákkutató Központban a TASKI Intellibot takarítórobot. A Intellibot önállóan, minimális felügyelet mellett takarít nyílt területeket, ideértve a felvonók előtereit is. Az emberi beavatkozást nem igénylő takarítás képessége jelentősen javítja a termelékenységet azáltal, hogy megszabadítja a képzett munkavállalókat a rutin padlókezelési feladatoktól, így az alkalmazottak más, hozzáadott értéket teremtő feladatokra összpontosíthatnak. Ugyanakkor az Intellibot jól látható jele annak is, hogy a vagyonkezelő vállalat és annak szolgáltatója úttörő, innovatív megoldásba fektetett be.

 

Az Intellibot kiegészítéseként az üzembe helyezési csapat  négy TASKI Swingo 2100 micro padlótisztító gépet. Ezek a gépek ideálisak forgalmas és zárt területeken, mivel rendkívül kompakt kialakításúak és nagyon kis fordulókörük van. Az egyedülálló „aktív ülés” elnevezésű vezetési pozíció ideális testtartást nyújt a kezelő számára, aki így nem fárad el olyan könnyen, miközben könnyű hozzáférést tesz lehetővé a maximális termelékenység megvalósítása érdekében.

 

"Ez a gép nagyon könnyen manőverezhető, ideális a bútorok és szerelvények körüli munkához" - mondta Andy Cassie, a CK Consumables értékesítési igazgatója. "Az üléspozíció lehetővé teszi a kezelők számára, hogy könnyebben szálljanak fel és le a berendezésről, mint egy nagyobb, üléssel ellátott gép esetében."

 

A takarítógép másik, a csapat számára vonzó tulajdonsága az ofszet tisztítás képessége volt. A mechanizmus az egyik oldalra ki tud nyúlni, hogy akár egy falat, vagy akadályt is megtisztítson. Általában ezáltal fölöslegessé válik a másodlagos, részletes tisztítás,  de ennek a beállításnak van még egy másik előnye is. A falak nagy részében be van építve egy alacsony szintű védőkorlát, amely a legtöbb tisztítógép számára korlátozhatja a hozzáférést. Azonban ha a takarítógépet ofszet takarítási módban használják, a gép gond nélkül megtisztítja ezeket.

"Nagyon jó az élek számára, és a gépnek nem kell túl közel lennie a falhoz, így biztonságosabb" - mondja Andy Cassie.

A padlótisztítást a helyiségekben és kisebb területeken kompakt, gyalogkísérős gépekkel végezzük, ideértve a TASKI swingo 150, 350 és 455 modelleket. Ezeket  a TASKI ergodisc 2000 forgótárcsás padlótisztító gépek  egészítik ki az általános padlóápolás elvégzéséhez. Minden egyes gép használható az adott épületben található különféle padlófelületekhez, ideértve a fa-, vinil-, gumi-, üveg- és kerámiafelületeket is.
 

A mikroszálas szöveteket a vagyonkezelő társaság létesítményeiben használják az általános felülettisztítási feladatok elvégzésére. A mikroszálak egyik fő előnye, hogy kizárólag tiszta vízzel, vagy, mint például a Guy-i Rákkutató Központban, jelentősen csökkentett mennyiségű vegyszerrel is használható, miközben rendkívül hatékonyan távolítják el és előzik meg a fertőzéseket. Ezek a fenntarthatósági előnyök, a folyamatok ergonómiai hatékonyságával összekapcsolva, a mikroszálas szöveteket ideális egészségügyi-takarítási megoldássá teszik.
 

A mikroszálas szövetek másik egyszerű, de nagyon hatékony helyszíni alkalmazása a nagyszámú belső és alacsonyan elhelyezkedő ablak tisztítása. A szakemberek kitolható, vagy kompakt ablakmosókeretet használnak az ilyen felületek gyors és hatékony tisztításához. Ugyanez a szövet használható a rozsdamentes acél felületek, például a liftajtók tisztítására is.

 

A CK Group szigorú szabályozza a kórházban található összes mikroszálas szövet alkalmazását, biztosítva a szövetek megfelelő körforgását. Ez a szabályozás vonatkozik a St. Thomas mosodájára is, ahol minden nap 1,5 tonna, vagyonkezelő társaság telephelyeiről származó ágyneműt mosnak ki.

 

A Rákkutató Központ 2016. szeptember végén nyílt meg, a különféle szolgáltatásokat és padlófelületeket szakaszosan bevezetve annak érdekében, hogy az év végéig teljes mértékben működőképesek legyenek. Noha a takarítást napközben végzik, a rutinmunka nagy részére éjszaka kerül sor a zavarok elkerülése érdekében.
 

"A Diversey-vel való kapcsolatunk mindig is jó volt" - mondja Ian Pether. „A megadott célra mindig képesek megfelelő terméket, vegyszert, vagy gépet biztosítani. Jelenleg valószínűleg a legnagyobb TASKI-viszonteladók vagyunk az Egyesült Királyságban, és minden gépre kétéves garancia vonatkozik. Ha valamit meg kell javítani, az ő szolgáltatásaik mindig felülmúlják az iparági átlagot. Ez nagyon fontos egy hozzánk hasonlóan egyedülálló igényekkel és problémákkal küzdő kórházban.” Nyilvánvaló a kapcsolat a CK Group, a Rákkutató Központ és a Diversey között, melynek révén olyan takarítási megközelítés jött létre, megközelítést eredményezett, amely minden érintett fél számára, leginkább a Rákkutató Központ páciensei számára is elfogadható.