Egyszerű, gyors és hatékony fertőtlenítés az Oxivir Törlőkendővel

Blog - Oxivir Wipes - Hero Section Blog - Oxivir Wipes - Hero Section
Dr. Claire Khosravi PHD
EU IP & PC Application and Technical Team Lead Diversey Europe
Jun 20, 2023

 

A felületek fertőtlenítése mindig fontos volt, de a COVID-19 járvány miatt még inkább előtérbe került. A közegészségügyi, tudományos és kormányzati hatóságok tanácsa a felületek és a kezek gyakori tisztítását javasolja a fertőzés láncának megtörése érdekében. A legtöbb környezetben az a cél, hogy a hatékonyabb, gyakoribb és szembetűnőbb takarítással biztosítsuk az ügyfelek, a vendégek és a személyzet védelmét a vírus ellen. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy a használatra kész Oxivir Törlőkendő hogyan képes megfelelni ennek a kihívásnak.

 

A fertőtlenítés hatékonysága és a kényelem

A megfelelő fertőtlenítőszer kiválasztása fontos és nehéz döntés, hiszen rengeteg különféle termék van a piacon. Több szempont is megfontolandó, mielőtt eldöntenénk, melyiket használjuk.

Mindig elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a termék hatékony legyen a veszélyes kórokozókkal szemben. Jelenleg a legtöbb ember listáján az első a SARS-CoV-2 vírus, amely a COVID-19-et okozza. A SARS-CoV-2 egy burkos vírus, amelyet általában könnyű elpusztítani. Az EN 14476 szabványnak megfelelt fertőtlenítő szerek hatékonyak lehetnek a burkos vírusok ellen. Az Oxivir Wipes ötvözi a törlőkendő kényelmét az EN 14476 virucid szabványnak megfelelő fokozott fertőtlenítési tulajdonságokkal. Kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb alternatívát kínálnak a hagyományos termékekhez képest szinte minden kemény felület tisztításához és fertőtlenítéséhez.

 

Egyidejű védelem több kórokozó ellen, beleértve a SARS-CoV-2-t

Az Oxivir Wipes hatóanyaga az AHP (Accelerated Hydrogen Peroxide), avagy gyorsított hidrogén-peroxid. A hidrogén-peroxid fertőtlenítő tulajdonságai évek óta ismertek. Ez egy oxidálószer, amely a szervezet falához kötődik, és olyan károsodást okoz, amely gyorsan meghal. Az AHP erre a képességre épít azáltal, hogy egyesíti az alacsony hidrogén-peroxid-szintet az általánosan használt, biztonságos összetevők szabadalmaztatott keverékével. Ez drámai módon növeli a kombinált készítmény fertőtlenítési hatékonyságát és tisztítási teljesítményét.

 

Az AHP-t tartalmazó termékeket tesztelése során bebizonyosodott, hogy sok vírust - köztük burkos vírusokat - 30 másodperc alatt elpusztítanak. Valójában az AHP-t tartalmazó fertőtlenítő szerek úgynevezett széles spektrumú védelmet nyújtanak: rendkívül hatékonyak a vírusok, spórák, élesztők és gombák széles skálájával szemben, beleértve a C. diff-t, az MRSA-t, a Norovirus-t, az E. coli-t és a Pseudomonas aeruginosa-t . Ezt a hatékonyságot a legújabb EN szabványoknak megfelelően tesztelték - beleértve az EN 14476 szabványt is -, és bekerült a biocid termékekről szóló rendeletbe (BPR). Minden hatóanyagnak és fertőtlenítőnek meg kell felelnie ezeknek a szabványoknak.

 

Koronavírus elleni hatékonyság 30 másodperc alatt: rövidebb érintkezési idő

Az Oxivir Wipes 30 másodperc alatt hatékony a koronavírus és sok más vírus ellen. Ez akár tízszer gyorsabb, mint más fertőtlenítőszerek hatóideje. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az Oxivir Wipe azonnal, már a tisztítás során fertőtlenít, egyetlen törléssel. Az egyetlen törlőkendő a piacon, amely ezt a tisztítási és fertőtlenítési szintet egyetlen termékben ötvözi.

 

Valamennyi fertőtlenítőszert tesztelnek, hogy képesek-e csökkenteni az aggodalomra okot adó kórokozók számát egy meghatározott mennyiséggel, az egyes szabványoknak megfelelően. Az ehhez szükséges idő, amelyet érintkezési időnek nevezünk, fertőtlenítőszerenként változik. Az érintkezési időnek reálisan rövidnek kell lennie, hogy a kórokozók elpusztuljanak, mielőtt a felület megszáradna. A piacon számos termék hatékony a burkos vírusok ellen, de csak az AHP nyújt teljes virucid hatékonyságot reális és praktikus érintkezési idővel. Ez az egyetlen általánosan elérhető technológia, ahol a felületek száradási ideje hosszabb, mint az érintkezési idő.

 

Az Oxivir Wipes használata bárhol, bármikor egyszerű és biztonságos

Az AHP rendkívül gyors hatóideje ideális a napi takarítás során az Oxivir Wipes számára. A felhasználó egyszerűen letörli a felületet, és továbblép, tudván, hogy a fertőtlenítő még a felület száradása előtt hatni fog.

Az Oxivir Wipe segítségével a fertőtlenítő hatóanyag mindig a megfelelő koncentrációban van jelen a hatékony fertőtlenítés érdekében. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer kerül felhasználásra a gyors és hatékony teljesítmény érdekében. Nincs szükség egyéni védőeszközök viselésére, különleges óvintézkedések megtételére, a felület öblítésére, az oldatok előkészítésével, vagy speciális felszerelések használatával nem kell időt tölteni. A felhasználók egyszerűen letörlik a felületet és továbblépnek.

Az Oxivir törlőkendő nem maró hatású és nem irritálja a bőrt. Használhatók egyéni védőeszközök viselése nélkül, és nincs biztonsági besorolásuk. Nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket (VOC), alkilfenol-etoxilátokat (APE), nonilfenol-etoxilátokat (NPE) sem. Ez azt jelenti, hogy biztonságosabb a nyilvános helyiségekben, mint az alternatív hatóanyagokat vagy koncentrált készítményeket használó termékek. A fentiek miatt ideális a használata, hiszen a jól látható, gyakori takarítás megnyugvást, fokozott biztonságérzetet jelent az ügyfelek, a vendégek és a személyzet számára.

 

Az Oxivir törlőkendő szinte minden kemény felületre alkalmas

Az Oxivir törlőkendő teljes biztonsággal használható szinte minden felületen, így ideális minden olyan helyre, ahol elengedhetetlen a nagy hatékonyságú fertőtlenítés. Használható olyan felületekre, mint rozsdamentes acél, króm, vinil, nejlonszövetek, laminált felületek, üveg, gumi, valamint kemény és rugalmas műanyagok, például polipropilén, poliuretán, polietilén, PVC, akril, üvegszál és polikarbonát

 

Fenntartható választás

Egy használatra kész törlőkendővel jelentős időmegtakarítás érhető el, hiszen nincs szükség az oldatok előkészítésére vagy speciális berendezések használatára, ahogy külön képzésre sem. Mindez a felhasználók számára fenntarthatóbb opciót eredményez.

Az Oxivir törlőkendők a fentieken kívül további fenntarthatósági előnyöket is kínálnak. Az AHP aktív összetevő röviddel a felhasználás után vízzé és oxigénné bomlik, ami azt jelenti, hogy semmilyen vegyszer nem marad a felszínen és nem kerül a légkörbe. Ez elősegíti, hogy az Oxivir Wipes rendkívül fenntartható alternatívája legyen a más típusú tisztítószereknek vagy fertőtlenítőknek.

 

Miért fontos a látható takarítás?

Disinfecting a store using disinfecting wipes

A tisztítás és a higiénia fő célja a biztonságos és kellemes környezet megteremtése. Tudjuk, hogy az emberek reagálnak a rossz higiéniára. Például a kiskereskedelemben a tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek több mint fele kevesebbet vagy egyáltalán nem vásárol, ha úgy gondolja, hogy egy üzlet piszkos. A vásárlók átlagosan 45 százalékkal csökkentik költésüket a rossz megjelenésű szupermarketekben. Az összes vásárló körülbelül fele nem tér vissza egy nem megfelelően takarított üzletbe. Különböző tanulmányok hasonló viselkedést tárnak fel az éttermekben. A kutatás szerint a piszkos étterembe belépő emberek több mint egyharmada (37 százaléka) azonnal távozik, további 23 százaléka pedig rendel, de távozik, mielőtt befejezi étkezését - állítja a kutatás. Majdnem kétharmaduk azt mondja, hogy soha többé nem megy vissza. Az asztalok, köztük az abroszok, evőeszközök és padlók tisztasága volt a három legjelentősebb tényező az étterem tisztaságának és higiéniájának értékelésében. A szállodákban a szálloda vendégeinek csaknem hetven százaléka állítja, hogy a tisztaság és a higiénia volt a legfontosabb tényező, amikor ajánlásokat tettek a barátoknak és kollégáknak.

 

További információ a fertőzések megelőzéséről a COVID-19 járvány alatt

Létrehoztunk egy átfogó tudástárat „Megbízhatóan tiszta környezetet teremtünk” címmel. Ez a kiterjedt könyvtár átfogó információkat tartalmaz a vírusról, valamint a vírus elleni hatékony eljárásokról és termékekről. Itt elérhető ingyenes anyagaink segítenek a létesítményeknek takarítási műveleteik megtervezésében, biztonságosabb, tisztább és egészségesebb környezet megteremtésében, miközben folytatják működésüket, vagy a lezárást követően újra megnyílnak. 

Kérjük, további információkért lépjen kapcsolatba a helyi Diversey képviselővel.