Fenntarthatóság

Thumbnail Thumbnail

Küldetésünk az, hogy mindennap megvédjük és gondoskodjunk az emberekről és a környezetünkről az úttörő tisztítási és higiéniai megoldások révén.

A Diversey közel 95 éves történelme során forradalmian új tisztító- és higiéniai technológiákat vezettünk be ezzel bebizonyítottuk, hogy a környezet védelme és javítása jót tesz az üzleti életnek is. Noha a vállalat 1923. óta számos néven volt ismert, a a Diversey által nyújtott fenntarthatóság mindig is az ügyfeleknek nyújtott értékek középpontjában állt. A Diversey 2017-es újraindulása lehetőséget adott arra, hogy bemutassa fejlődésünket. Várakozással tekintünk azokra a lehetőségekre, amelyekkel elmélyíthetjük a fenntarthatóság iránt érzett elkötelezettségünket.

 

A világ minden táján jelentkező új társadalmi és környezeti kihívások miatt nem vesztegethetünk túl sok időt múltbeli eredményeink átgondolására. Mivel legutóbbi fenntarthatósági stratégiánkat és céljainkat 2012-es határidővel hozták létre, az Egyesült Nemzetek Szervezete közzétette a fenntartható fejlődés 2030-ig szóló célkitűzéseit. A menetrend 17 fenntartható fejlesztési célból (SDG) áll, amelyek kulcsfontosságú referenciapontokként szolgáltak a Diversey új fenntarthatósági stratégiájának kidolgozásakor.

 

A természeti erőforrások felhasználása jelentősen megnőtt. 2050-ig a világ népessége 10 milliárdra nő, ami növekvő igényeket támaszt a bolygónk szűkös erőforrásaival szemben. Ez azt jelenti, hogy a világnak bőséges, egészségesebb ételekre, megújuló erőforrások segítségével előállított alapanyagokra, bőséges energiára, jobb infrastruktúrára és szállítási lehetőségekre van szüksége. Jelenleg 1,7 Földnek megfelelő mennyiségű erőforrást használunk fel. Erőforrás-fogyasztásunk minden évben meghaladja a a rendelkezésre álló mennyiséget. 2017-ben a „túllépés napja” augusztus 2. volt. A túlhalászás, az erdőirtás és annak következtében több természeti erőforrást használunk el, mint amennyi megújulhat, és több szén-dioxidot bocsátunk ki a a légkörbe, mint amennyit az ökoszisztéma képes feldolgozni.

 

Annak biztosítása érdekében, hogy új stratégiánk minél nagyobb hatást gyakoroljon és a legnagyobb lehetőségeket vegye célba, elemeztük jelenlegi ökológiai lábnyomunkat; meghallgattunk ügyfeleket, szakértőket és más érdekelt feleket; olyan keretrendszereket tanulmányoztunk, mint például az SDG-k; ezután feltérképeztük a Diversey új üzleti stratégiáját. Az „Élet elősegítői” elnevezésű megközelítésünk biztosítja, hogy a Diversey a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és technológiai lehetőségek felhasználása érdekében cselekedjen.

 

A Diversey fenntartható, hosszú távú sikere attól függ, hogy képesek leszünk-e hatékonyan működni egy erőforrás-korlátozott környezetben, megválaszolni a kritikus társadalmi kihívásokat, csökkenteni működésünk kockázatát, és ügyfeleink számára innovatív tisztító- és higiéniai megoldásokat nyújtani. Az "Élet elősegítői" elnevezésű stratégiánk progresszív célkitűzéseket fogalmaz meg a műveletek végrehajtása során, amelyek több SDG-hez is igazodva segítenek céljaink megvalósításában.

 

Az élet elősegítői - 2025-ös célkitűzések

 By Improving The Environment. One Reducing energy intensity in our operation, Two Reduce greenhouse gas emissions intensity in our operations by 10%, Three Reduce waste to landfill in our operations by 10% and four reduce water use intensity in our operations by 5%By Protecting and Caring for People. Five Eliminate recordable workplace injuries of Diversey employees. Six Ensure ethical supply chain by engaging 100% of suppliers with our Supplier Code of Conduct. Seven Ensure ethical business practices by training 100% of Diversey employees on Code of Conduct and Eight Improve lives of people in the communities we operate with Diversey Creating Shared Value programs for all sectors.By Delivering Innovative Sustainable Solutions to the market. Nine Quantify the sustainability value associated with Diversey products and solutions. Ten Integrate sustainability scorecard into innovation process for 100% of new technologies. Eleven Reduce our packaging footprint and increase the recyclability of our plastic packaging and Twelve Improve safety and environmental profile of products through 100% compliance with our Responsible Chemistry Policy.