Egy kiskereskedőnél az alkalmazottak a legértékesebb vagyonelemek. Mindent meg kell tenni azért, hogy megvédjük őket mindennapi munkájuk során, és nem szabad megengedni, hogy a vállalkozók szakképzett alkalmazottakat veszítsenek el csak azért, mert a munkakörnyezet nem biztonságos.
A nagyüzemi konyhában a sérülések fő okai a következők:
- Elcsúszás és elesés
- Kézi kezelés és nehéz dolgok emelése
- Forró vagy káros anyagoknak való kitettség
Ha biztonságos adagoló, emelő és felhasználási megoldásokat vezetünk be, azzal növeljük a munkamorált és a személyzet elégedettségét, mivel drasztikusan csökken a sérülések kockázata. Az alkalmazottak biztonsága és elégedettsége éppen ezért kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy teljesíteni tudjuk ígéreteinket az üzletben a márka és a profit védelme érdekében.