A Solenis 4,6 milliárd dollárért vásárolta fel a Diversey vállalatot

Jul 05, 2023

A megállapodás két iparágvezető vállatatot egyesít, amelyek szomszédos, de egymást nagymértékben kiegészítő piacokon tevékenykednek 

 

WILMINGTON, Del. (USA) — A Solenis, a vízigényes iparágakban használt speciális vegyi anyagok vezető gyártója július 5-i hatállyal befejezte a Diversey Holdings, Ltd. korábban bejelentett felvásárlását egy körülbelül 4,6 milliárd dolláros vállalati értékű, teljes egészében készpénzzel lebonyolított ügylet keretében. A Diversey élen jár a higiéniai, fertőzésmegelőzési és tisztítószerek előállításában, illetve higiéniai technológiák terén. 

 

A felvásárlással a Solenis több mint 130 országban működő vállalattá nőtte ki magát, 71 gyártóüzemmel és több mint 15 000 alkalmazottal. A Delaware állambeli Wilmingtonban található Solenis vállalatot 2021-ben vásárolta meg a Platinum Equity. A Diversey többségi részvényese, a Bain Capital az ügylet eredményeként kisebbségi részesedéssel fog rendelkezni Solenis vállalatban. 

  

„Az egyesülésnek köszönhetően a Solenis sokszínűbb vállalattá válik, amely jelentősen megnövekedett mérettel és szélesebb globális jelenléttel rendelkezik, és képes „egyablakos” megoldásokat kínálni, amelyek kielégítik az ügyfelek igényeit, és globális szinten kezelik a vízgazdálkodással, a tisztítással és a higiéniával kapcsolatos problémákat” – mondta John Panichella, a Solenis vezérigazgatója. „Közösen olyan alapot teremtettünk, amelyről továbbra is kiaknázhatjuk erős ügyfélkapcsolatainkat, élvonalbeli innovációinkat és értéknövelt szolgáltatásainkat a Solenis agresszív növekedési pályájának előmozdítása érdekében. A Platinum Equity folyamatos támogatásával biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben is messzemenőkig kihasználjuk az előttünk álló ígéretes lehetőségeket.”  

 

Panichella kijelentette, hogy a Diversey tisztítási és higiéniai termékcsaládjai és technológiái jelentette bővülés olyan keresztértékesítési lehetőségeket teremt, amelyek még értékesebbé teszik a Solenis márkát ügyfelei számára. „Mostanra jelentősen bővítettük a képességeinket, hogy segítsünk ügyfeleinknek a kritikus fenntarthatósági kihívásokkal való megbírkózásban, a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentésében és egy tisztább, biztonságosabb világ megteremtésében.” – mondta Panichella.  

 

„Ez egy nagy változásokkal járó lehetőség két olyan innovatív vállalat összefogására, amelyek immár több mint 100 éve fejlesztenek megoldásokat a világ legsürgetőbb kihívásaira” – mondta Jacob Kotzubei, a Platinum Equity Társelnöke. Erőik egyesítésével jobb kilátásuk van arra, hogy felgyorsítsák a haladást a nagy növekedést mutató végpiacok szélesebb körében.” 

  

„Izgatottan várjuk, hogy egy nagyobb, kiterjedtebb platformot hozzunk létre, amely lehetővé teszi a Solenis számára, hogy még több lehetőséget biztosítson a növekedésre mind organikusan, mind pedig további felvásárlások révén a központi és a szomszédos piacokon” – tette hozzá Nathan Eldridge, a Platinum Equity Ügyvezető igazgatója. 

 

 

 

Tanácsadók 

A BofA Securities, a Goldman Sachs és a Piper Sandler pénzügyi tanácsadóként segítette a Solenist az ügylet során. A Gibson, Dunn & Crutcher LLP jogi tanácsot, a Willkie Farr & Gallagher LLP pedig adósságfinanszírozási tanácsot nyújtott a Platinum Equity és Solenis számára. A BofA Securities és a Goldman Sachs a felvásárlás adósságfinanszírozását irányította. 

 

### 

 

A Solenis vállalatról 

A Solenis a speciális vegyi anyagok vezető globális gyártója, amely a vízigényes iparágakban, többek között a fogyasztási, az ipari, az intézményi, az élelmiszer- és italgyártási ágazatban, valamint a medence- és fürdőpiacokon kínál fenntartható megoldásokat. A Platinum Equity tulajdonában álló vállalat termékportfóliója vízkezelési vegyi anyagok, feldolgozási segédanyagok, funkcionális adalékanyagok, tisztító- és fertőtlenítőszerek, valamint a legkorszerűbb felügyeleti és ellenőrzési rendszerek széles körét foglalja magában. Ezeket a technológiákat az ügyfelek a működési hatékonyság fokozására, a termékminőség javítására, az üzemi eszközök védelmére, a környezeti hatások minimalizálására, valamint tisztább és biztonságosabb környezet létrehozására használják. A Delaware állambeli Wilmingtonban székhellyel rendelkező vállalat világszerte 71 stratégiai elhelyezkedésű gyártóüzemet működtet, és hat kontinensen több mint 15 000 szakemberből álló csapatot foglalkoztat 130 országban. A Solenis a 2023-as US Best Managed Company program keretében a legjobban vezetett vállalatok közé tartozik. 

 

A Solenis vállalattal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.Solenis.com oldalra, vagy kövessen minket a közösségi médiában. 

 

A Platinum Equity bemutatása 

A Tom Gores által 1995-ben alapított Platinum Equity egy globális befektetési vállalat, amely mintegy 36 milliárd dollár értékű vagyonnal és körülbelül 50 vállalatból álló portfólióval rendelkezik, amelyek világszerte szolgálják az ügyfeleket. A Platinum Equity fúziókra, felvásárlásokra és műveletekre szakosodott – ez M&A&O® védjegy alatt bejegyzett stratégia –, és vállalatokat vásárol fel és működtet számos üzleti piacon, beleértve a gyártást, a forgalmazást, a szállítást és logisztikát, a berendezések bérlését, a fémszolgáltatásokat, a médiát és szórakoztatást, a technológiát, a telekommunikációt és egyéb iparágakat. Az elmúlt 27 évben a Platinum Equity több mint 350 felvásárlást bonyolított le. 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: 

Solenis 

Catherine Abernathy 

+1 904-910-1071 

cmabernathy@solenis.com 

 

Platinum Equity  

Dan Whelan 

+1 310-282-9202 

dwhelan@platinumequity.com