Történelmünk

Thumbnail Thumbnail
timeline

1923.

A Diversey Corporation-t 1923. augusztus 4-én alapította August Kochs és fia, Herbert W. Kochs, a Victor Chemical Works speciális leányvállalataként. Chicagói székhelyű ipari tisztítóüzemüket két évtizeddel korábban, 1902-ben alapították.

Kochsék új nevet akarták adni az új vállalkozásnak, olyat, amely „nem korlátozza őket, nem utal semmire, és nem jelent semmit”. Erről beszélgettek ebéd közben egy chicagói Diversey Avenue-i étteremben. Amikor az idősebb Kochs ránézett az utcanév táblára, a név kérdése el is dőlt. Herbert 35 évig a Diversey Inc. elnöke maradt.

 

1950.

1950 decemberében a Diversey Corp. önálló vállalkozásként kezdte meg működését, miután az F. Eberstadt & Co., Inc. 143 000 törzsrészvényét bocsátotta ki nyilvánosan.
 

1978. - Molson
 

1978-ban a The Molson Companies Limited, amely akkoriban talán a legrégebbi és legismertebb észak-amerikai sörgyár volt, folytatta stratégiai diverzifikációját, amelybe különleges vegyipari termékek beszerzése is beletartozott. A társaság részvényenként 28 dollárt ajánlott fel a Diversey Corp.-nek, ezáltal ez lett a Molson első nagy akvizíciója az Egyesült Államokban. Herbert Kochs 1979-es nyugdíjba vonulásig a vállalat elnöke maradt.

 

Két évvel később a Molson felvásárolt egy másik amerikai takarítótársaságot, a BASF Wyandotte Corporation-t, amely különleges vegyipari termékeket gyártott élelmiszeripari szolgáltatások és mosodák számára. A BASF és a Diversey későbbi egyesülése révén Kanadában a Molson vegyipari termékek divíziója lett a vállalat második legnagyobb jövedelemforrása. Az egyesülés gyorsan megnövelte a Diversey amerikai piaci részesedését. Akkoriban a speciális vegyipari termékek divíziója a világ valamennyi vegyipari vállalkozása portfóliójának része volt 36 országban és 52 gyártóüzemben. A versenyelőny fenntartása érdekében a Diversey a világszerte alkalmazható termékek és technológiák fejlesztésére fektette a hangsúlyt.

1996. - Unilever


Ahogy Molson lassan elhagyta a tisztítószerek piacát, 1996-ban a Diversey nagy részét eladta a brit-holland transznacionális fogyasztási cikkekkel foglalkozó Unilever társaságnak. A Northbrook, az illinoisi székhelyű Diversey Corporation 1996. évi felvásárlása a Lever Industrial Internationallel történő későbbi összeolvadásával létrehozta a DiverseyLever-t. 2001 júniusában a DiverseyLever proforma eladási becslései 1,654 milliárd euróra rúgtak. A vállalat az USA-ban főként az Ohio állambeli Cincinnati, az Unilever központjában működött.

 

2002. - Johnson Wax Professional
 

Mivel az Unilever fokozatosan a fogyasztói cikkek értékesítésére helyezte a hangsúlyt, a DiverseyLever intézményi és ipari takarítási üzletágát 2002-ben eladták a Johnson Wax Professional (JWP) -nek amely az Egyesült Államokban, Wisconsin állambeli Racine-ben van. Az Unilever 33 százalékos részesedést tartott fenn az újonnan egyesített JohnsonDiversey vállalkozásban.

 

Az akvizíció létrehozta az intézményi és ipari (I&I) piac második legnagyobb vállalatát megközelítőleg 2,6 milliárd dollár árbevétellel, emellett két globális tisztítási és higiéniai iparágat hozott létre nagyon kis piaci átfedéssel: míg a Johnson Wax Professional padlóápolással és háztartás-vegyipari termékekkel foglalkozik, addig a DiverseyLever gépi mosogatási, mosodai és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó higiéniai tevékenységeket végez.

 

2009.


2009 júliusában az Unilever 4%-ra csökkentette a tőkerészesedését a JohnsonDiversey-ben. Ugyanakkor a JohnsonDiversey bejelentette, hogy a Clayton, Dubillier & Rice, Inc. (CD&R) egy szélesebb feltőkésítési kezdeményezés részeként 46%-os tőkerészesedést szerez. A Diversey nevet az olyan márkákkal értékesítették, amelyeket kizárólag a DiverseyLever használt. A DiverseyLever folytatta egyes fogyasztói márkák eladását, amelyeket az Unilever megtartott professzionális és készpénzes csatornák számára.


2010.


A JohnsonDiversey, Inc. és a JohnsonDiversey Holdings, Inc. 2010. március 1-jén bejelentette, hogy mindkét vállalat igazgatósága jóváhagyja társaság nevének megváltoztatását. Ekkor a JohnsonDiversey, Inc. Diversey, Inc.-re változtatta a nevét, a JohnsonDiversey Holdings, Inc. neve pedig Diversey Holdings-ra változott.
 


 

2011. - Sealed Air, Corp.
 

2011. június 1-jén a Sealed Air Corporation bejelentette a Diversey, Inc. felvásárlásának szándékát. 2013-ban a Sealed Air új divízió-stratégiát jelentett be, létrehozva a Food Care, Product Care és a Diversey Care üzletágakat. 2016 októberében a Sealed Air bejelentette a Diversey Care üzletágának, valamint a Food Care üzletág higiéniai részlegének leválasztását.

 


 

2017. - Bain Capital magántőke-befektetési vállalat

2017 márciusában a Bain Capital magántőke-befektetési vállalat bejelentette, hogy megvásárolja a Sealed Air Diversey Care divízióját, valamint a Food Care divizió higiéniai részlegét, amelyet önálló vállalatként kell kezelni. Az eladás 2017. szeptember 6-án befejeződött, és a társaság ismét felvette alapító nevét, a Diversey Inc.-t.


2018. augusztus 4-én a Diversey a 95. évfordulóját ünnepelte.
 

Diversey 95 Years