Egy fenntartható, automatikus takarítási megoldás az Aalborgi Egyetemi Kórházban

A TASKI SWINGOBOT 2000 segített abban, hogy a takarítást elsődleges fontosságú tevékenységként kezeljék az Aalborgi Egyetemi kórházban.

Aalborgi Egyetemi Kórház Aalborgi Egyetemi Kórház

 

Összefoglaló

Az Aalborgi Egyetemi Kórház nagy városi területe számos osztályt és épületet foglal magában. Az alapvető takarítás állandó kihívás a logisztikai igények és a létesítmények összfelületének mérete miatt. Ennek eredményeként az Egyetemi Kórház hatékonyabb és fenntarthatóbb tisztítási megoldást keresett a mindennapi takarítási feladatok elvégzésére. Egy mindenkit lenyűgöző termékbemutatót követően a kórház úgy döntött, hogy a Diversey TASKI SWINGOBOT 2000 megoldását használja. Automata padlótisztító gépként a TASKI SWINGOBOT 2000-t úgy tervezték, hogy növelje a termelékenységet, és közben csökkentse a felhasznált erőforrások mennyiségét, ideértve a vizet és a tisztítószereket.

TASKI Swingobot 2000

A kihívás
Az Aalborg Egyetemi Kórház Dánia északi régiójának legnagyobb kórháza. Létesítményei a tartományi főváros, Aalborg déli és északi kerületeiben elosztva találhatók. Számos létesítményt foglal magában Fars, Hobro és Thisted településein, egy sor kiegészítő épülettel együtt Havrevangenben, Vesterbroban, Kastetvejben és Nybrovejben. A kórháznak számos osztályt is üzemeltet, ideértve a fül- orr- gégészetet, a Hjorringben található szemészetet és dialízis-központot, valamint a Hjorringben, illetve Frederikshavnban található ortopéd klinikát és sebészetet.

Ha összeadjuk a fent felsorolt létesítmények padlófelületét, a tisztaság és a higiénia folyamatos fenntartása - amelyek mindegyike kritikus jelentőségű a kórház számára - jelentős kihívást jelenthet. Körülbelül 6500 alkalmazottal, valamint nagyszámú beteggel és látogatóval, akik naponta érkeznek az intézményekbe, nagyon sok szempontot kell figyelembe venni az előírt szigorú higiéniai előírások betartása érdekében. Ezt a kihívást tovább fokozza, hogy a kórház számos létesítménye és osztálya nagy területen elosztva épült meg.

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy alternatív megoldást keresnek a terhek enyhítésére, miközben jelentősen növelik a kórház takarítócsoportjának hatékonyságát. A kórház által keresett megoldás bevezetését azonban nemcsak a hatékonyság iránti igény vezérelte. Az Egyetemi Kórház mindig új lehetőségeket keres az innováció és a működésük fenntarthatóbbá tétele érdekében. Ezért ugyanolyan fontos volt egy olyan takarítási megoldás megvalósítása, amely ezt az igényt is kielégíti.
 

TASKI Swingobot 2000 Screen

A megoldás

A TASKI képességeinek demonstrációja után a Kórház meggyőződött arról, hogy megtalálta a keresett fenntarthatóbb megoldást. A SWINGOBOT 2000, a Diversey zászlóshajóját, ezt az automata padlótisztító gépet kifejezetten úgy tervezték, hogy kiváló termelékenységgel dolgozzon minimális erőforrás-felhasználás mellett. Morten Kristeint, az Aalborgi Egyetemi Kórház vezető tanácsadóját azonnal lenyűgözte a bemutató, és úgy döntött, hogy a Diversey két gépébe fektet be a kórház céljainak elérése érdekében: „Úgy döntöttünk, hogy 2017-ben kezdjük el használni a TASKI SWINGOBOT 2000-et. Nagyon egyszerű volt elkezdeni a munkát, mert a rendszer felhasználóbarát. Két robotot használunk, heti öt alkalommal, és a robotok napi körülbelül négy órát dolgoznak. Becslésünk szerint a TASKI SWINGOBOT kb. 9000 métert takarít fel minden műszakban.”
 

A TASKI. A SWINGOBOT 2000 csak egyike azoknak az intelligens, automatikusan üzemelő megoldásoknak, amelyeket a Diversey ügyfeleinek kínál a tisztítási lehetőségek javítása érdekében. Innovatív technológiája és Intelli-tulajdonságai - amelyek a TASKI alapvető elemei - gyors és hatékony tisztítást tesznek lehetővé számos környezetben. A SWINGOBOT különösen hasznos egészségügyi intézményekben, ahol feltétlenül szükség van a legszigorúbb higiéniai előírások betartására.

 

A TASKI SWINGOBOT 2000 intuitív kezelőszervei rendkívül könnyen kezelhetők és karbantarthatók, és a robot a legmodernebb fedélzeti telemetriai rendszerrel van felszerelve. Ez biztosítja, hogy a szoftver folyamatosan képes legyen kommunikálni szonárai, lézerei és más érzékelői révén, amelyek biztonságos és hatékony navigációt biztosítanak a kórházi létesítményekben.

 

Az Intelli-funkciók között szerepel az IntelliDose, az IntelliFlow, az IntelliTrail és az Aquastop megoldások - ezek mindegyike segít a szükségtelenül keletkező hulladék mennyiségének minimalizálásában és javítja a fenntarthatóságot. A telepítést követően az Egyetemi Kórház megállapította, hogy az IntelliDose rendszer hatékonyan számítja ki és adagolja az optimális vegyszermennyiséget a kiválasztott feladathoz vagy padlótípushoz. Ez elősegíti a vegyszerfogyasztás és az emberi hibák előfordulási lehetőségének minimálisra csökkentését, mivel a takarítóknak többé nem kell saját becsléseikre hagyatkozniuk.

 

Az IntelliFlow automatizált rendszere a gép és annak fordulóköre révén segített a kórháznak a vízellátás szabályozásában is. Az IntelliFlow valósidejű beállításai lehetővé teszik a vegyszerek áramlásának szabályozását, ezzel is csökkentve a vízfogyasztást és a tartályok feltöltési gyakoriságát, miközben mérséklik a működési költségeket is.

 

Az összes Intelli-funkció együttes alkalmazásával a kórház könnyedén beállíthatta a fogyasztás mértékét a legjobb környezetvédelmi gyakorlatnak megfelelően, miközben a gépeket korlátozás nélkül a saját céljaiknak megfelelően használhatták. Mivel önállóan működik, a SWINGOBOT akár 70% -os működési költségmegtakarítást is eredményezhet, ugyanakkor minden felhasználáskor következetesen kiváló minőségű tisztítást biztosít.
 

TASKI Swingobot 2000 In Use

Az eredmények

Az Aalborgi Egyetemi Kórházat meggyőzték a TASKI SWINGOBOT 2000 használatának megkezdése óta elért eredmények. A robot forradalmasította a tisztítási műveleteket azáltal, hogy tehermentesítette a takarítószemélyzetet, akik így más feladatok elvégzésére összpontosíthattak a Kórházban. A termelékenységet hatékony módon került korszerűsítésre, a tisztítási feladatokat a korábbinál hatékonyabban végezték el.

 

Morten Kristein kijelentette: „A robot mindig következetesen dolgozik, mindig ugyanazzal a sebességgel. A hatékonyság is jelentős mértékben nőtt. A SWINGOBOT használata olyan, mintha új takarítót vennénk fel, akire más feladatokat is lehet bízni. Csak alkalmanként ellenőrizni kell a gépet, hogy megbizonyosodjunk arról, minden jól működik-e.”

 

A TASKI SWINGOBOT 2000 azzal is segítette a kórházat, hogy a takarítási műveleteket sokkal fenntarthatóbbá tette. Mindezt a takarítási feladatok széles körű ellenőrzésével valósulhatott meg.

 

„A TASKI SWINGOBOT 2000 sokkal környezetbarátabb, mint más gépek, mivel 75% -kal kevesebb vizet használ" - folytatta Morten Kristein. - "Úgy gondolom, hogy a kórháznak fontos az új technológiák megismerése és azokba beruházni a nagyobb hatékonyság elérése érdekében, amely nem csak alkalmazottaink, de a betegek javát is szolgálja. Megállapítottuk, hogy a TASKI SWINGOBOT 2000 mindenképpen fontos része ennek a jövőképnek."

 

A TASKI SWINGOBOT 2000 innovatív Intelli-funkcióinak felhasználásával a takarítás minden eleme tökéletesen nyomon követhetővé vált, így a keletkező kórházi hulladék mennyisége is jelentős mértékben csökkent, ezzel pénzt és energiát takarítva meg. Ez lehetővé tette a Kórház számára, hogy a fenntarthatóság és a jobb termelékenység előnyeit más területeken hasznosítsa.

 

Morten Kristein vezető tanácsadó következtetése: „Mindenképpen ajánlom a TASKI SWINGOBOT 2000-et más kórházak számára. Amint költségvetésünk lehetővé teszi, megpróbálunk további robotokat vásárolni a Diversey-től. Ez biztosítja, hogy a takarítási rendszerünk a jövőben még hatékonyabbá és fenntarthatóbbá váljon a kórház, valamint minden betegünk és látogatónk érdekében. ”

.
 

 

A teljes történet innen tölthető le