A Radisson Blu csökkenti a mosodai tevékenység környezeti lábnyomát

A víztakarékosságot szem előtt tartva a Radisson Blu tesztelte a Diversey Clax Advanced rendszerét

A Radisson Blu csökkenti a mosodai tevékenység környezeti lábnyomát A Radisson Blu csökkenti a mosodai tevékenység környezeti lábnyomát

 

 

A Radisson Blu a Radisson Hospitality, Inc. egy kiemelkedő, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó szálloda- üdülőhelylánca Európában, Afrikában és Ázsiában. A Radisson Blu 380, már üzemelő, vagy hamarosan megnyitó szállodát üzemeltet a világ legdinamikusabban fejlődő és legnépszerűbb szabadidős desztinációin és repülőterein. A Radisson Blu® a társaság Blu Planet elnevezésű kezdeményezésével járul hozzá a Föld felbecsülhetetlen vízellátásának megőrzéséhez és védelméhez; folyamatosan kutatja az új technológiákat és megoldásokat a szállodai tevékenységek környezeti lábnyomának csökkentésére.

A kihívás

Mivel a Föld egyik legszárazabb területén helyezkedik el, az Egyesült Arab Emírségekben (UAE) a víz különösen nagy kincs.

  • Az Egyesült Arab Emírségek egy főre jutó vízfogyasztása sokkal magasabb, mint a világ más részein: 360 liter víz/fő/nap
  • A víz 70%-a költséges sótalanításból származik
  • Globális szinten egy személy napi 200 liter vizet használ el

A megoldás

A víztakarékosságot szem előtt tartva a Diversey csapata megkereste a Radisson Blu-t, hogy indítson egy 4 hónapos próbaprojektet az Egyesült Arab Emírségek Dubai Deira Creek szállodájában. A szálloda beleegyezett abba, hogy tesztelje a Diversey Clax Advanced rendszert. A Clax Advanced folyamatosan kiváló tisztítást végez, miközben kihagyja az öblítési ciklust és alacsonyabb hőmérsékleten mos, amely kevesebb vizet és munkát igényel. Az alacsony hőmérsékletű mosás kevesebb gőzt és áramot fogyaszt.

Az eredmények

A Radisson Blu Hotel Dubai Deira Creek tesztelése kimutatta, hogy a Clax Advanced mosodai megoldás jelentősen csökkentette a víz- és energiafogyasztást, valamint a szálloda szén-dioxid-lábnyomát - az ágynemű előállításához szükséges gyapot termesztésétől és a szövet előállításától a szélsőségesen víz-, energia- és vegyszerigényes folyamatok számának csökkentéséig.

  • 26% -kal kevesebb víz
  • 23% -kal kevesebb gőz
  • 6% -kal kevesebb áram
  • 10% -kal kevesebb mosási ciklus
  • 26% -kal kevesebb szennyvíz
  • 26% -kal kevesebb CO2-kibocsátás