A mellékhelyiségek takarítása

Thumbnail Thumbnail

A mellékhelyiségek általában a létesítmények alapterületének 5% -át teszik ki, a szennyezések 20%-áért felelnek, ugyanakkor a karbantartási panaszok több mint 80%-áért felelősek.

A tiszta mellékhelyiségek kulcsfontosságúak a létesítmény jó hírnevének fenntartásához. A tiszta mellékhelyiségek megléte elengedhetetlen minden látogató egészsége és jóléte szempontjából. Felépítése és funkciója révén a WC-ben számos felület hajlamos arra,  hogy szennyeződéseket és baktériumokat gyűjtsön össze, amelyekkel foglalkozni kell. A felületek elrendezése miatt az összegyűlt szennyeződések és az elérni kívánt tisztasági szint érdekében karbantartási programot kell bevezetni, amely számos különféle takarítási módszert tartalmaz.

 

A mellékhelyiség tisztának tűnhet, ám ennek ellenére veszélyes baktériumok melegágya lehet. A takarítóprogram végrehajtása során fel kell venni a harcot ezekkel a baktériumokkal, mielőtt azok kárt okoznának az ügyfeleknek, vagy mielőtt túlságosan elszaporodnának. A munkához megfelelő eszközök szükségesek. Sokféle mellékhelyiség-tisztító vegyszer létezik, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy illeszkedjenek a tisztítandó felülethez és az adott alkalmazáshoz.

 

Az ilyen esetekben tipikusan használt  termékek a következők

 • • Általános tisztítószerek
  • Fertőtlenítőszerek
  • WC-tisztítószerek
  • Üvegtisztítók
  • Padlótisztítók
  • Speciális tisztítószerek, például mész- és vízkő-eltávolító szerek.

 

Fontos, hogy ezeket a termékeket megfelelőképpen használjuk. Ezek a gondosan megtervezett termékek csak akkor igazán hatékonyak, ha azokat a megfelelő koncentrációban, a megfelelő felületen, a megfelelő eljárást követve használják. Az egészséges, higiénikus mellékhelyiség létrehozásához nem csupán takarítás szükséges. Az egészséges, higiénikus WC-nek az is része, hogy működnek a szerelvények, a világítás, illetve az adagolók és az automaták is fel vannak töltve. A minőségellenőrző lista segít megerősíteni, hogy a mosdóhelyiség kielégíti-e azokat a szigorú követelményeket, amelyekkel ügyfeleink meg szeretnék védeni a létesítményeiket.

 

Ne játsszunk vegyészt. Ha például hipót tartalmazó tisztítószereket keverünk más tisztítószerekkel, veszélyes klórgáz keletkezhet. Használat előtt mindig olvassuk el a termék használati utasítását és biztonsági adatlapját. Kövessük az utasításokat, és vegyük komolyan a figyelmeztetéseket.

 

Ismerkedjen meg a mellékhelyiségekkel kapcsolatban kialakított megoldásainkkal, amelyek egyedülálló színvonalon tisztítják, fertőtlenítik és mentesítik a kellemetlen szagoktól a takarítandó felületeket.