UV-C fertőtlenítés
Helyiségek, felületek, nem kulcsfontosságú berendezések és eszközök fertőtlenítésére tervezve

Thumbnail Thumbnail

Fertőtlenítés UV-C sugárzással

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HAI-k), különösen a multirezisztens szervezetek (MDRO-k) által okozott fertőzések jelentős mértékben kihatnak a betegek megbetegedési és halálozási arányára, és növelik az egészségügyi rendszerek pénzügyi terheit. A szennyezett felületekről bebizonyosodott, hogy a HAI-k átvitelének fontos forrásai. A hatékony tisztítás és fertőtlenítés csökkentheti a környezeti szennyezőanyagok jelenlétét, csökkentve a fertőzések kockázatát, ám a kórházi környezet igencsak összetett, ami gyakran nem megfelelő takarítást eredményezhet.


E kihívások ellensúlyozása érdekében olyan kiegészítő technológiák kerülnek felhasználásra, mint például az UV-C sugárzással történő fertőtlenítés, amelyek javítják a kézi fertőtlenítés hatékonyságát, különösen olyan kórházi környezetben, ahol az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések komoly aggodalomra adnak okot. Az UV-C régóta bizonyítottan hatékony technológia a szennyeződés és a fertőzés potenciáljának csökkentésére a rövid hullámhosszú ultraibolya (UV-C) fény felhasználásával, amely megöli, vagy hatástalanítja a mikroorganizmusokat a nukleinsavak megsemmisítése és a DNS megbontása révén, melynek következtében a célzott organizmusok képtelenek lesznek létfontosságú sejtfunkcióik fenntartására.

 

Számos, eltérő kivitelű UV-C készüléket kínálnak a piacon. Mivel az UV-C fertőtlenítés fénnyel történik, fontos gondoskodni arról, hogy ezek az eszközök „látótávolságon” belül legyenek azokkal a felületekkel, amelyek valószínűleg szennyezettek, vagy amelyeket gyakran érintenek meg a páciensek környezetében. Amint azt számos tanulmány bizonyította, az UV-C fertőtlenítés teljesítményét és sebességét a távolság és a fény beesési szöge befolyásolhatja. Az UV-C fény erőssége annál jobban csökken, minél távolabb jut a fényforrástól bejut, a fordított négyzetesség törvényének megfelelően. Emiatt az UV-C készülék kialakítása befolyásolhatja a felületekre sugárzott adag erősségét, befolyásolva a fertőtlenítés szintjét és sebességét.
 

UV-C Disinfection

 

A fizika alapelveinek felhasználásával a Moonbeam™ 3 könnyű váza és egyedileg állítható, csuklós karjai lehetővé teszik, hogy az szinte bármilyen szögben célra tartson, ezzel lehetővé téve a jobb, csökkentett energiájú UV-C elosztást. A felhasználók úgy helyezhetik el a fejeket, hogy optimalizálják a felületek és berendezések UV-C-elosztását. Ez a rugalmas eszköz könnyen elhelyezhető bármilyen helyiségben vagy létesítményben, ezzel lehetővé téve a gyors és hatékony fertőtlenítési ciklusok végrehajtását.

A Diversey megoldása kialakításánál fogva rendkívül kiemelkedő, innovatív, hordozható és megfizethető, lehetővé téve az UV-C fény biztonságos és célzott adagolását, a káros patogénok gyors és hatékony elpusztítása érdekében, ideértve a baktériumokat és a Clostridium difficile baktériumokat is. A megfelelő és következetes kézi tisztítással és fertőtlenítéssel kombinálva az UV-C fertőtlenítő technológia csökkenti a veszélyes fertőzéseket okozó patogénok terjedését.

MoonBeam 3 In-Room