Vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) programok
Az élet és környezetünk védelme

Thumbnail Thumbnail

A Diversey vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) programjai szerte a világon megtalálható különféle partnereinkkel együtt arra késztetnek minket, hogy a közösségek életének jobbá tételén fáradozzunk mindenütt, ahol dolgozunk. A munkavállalók önkéntessége, a katasztrófaelhárítás és termékadományok tükrözik a Diversey arra irányuló erőfeszítéseit, hogy felelős vállalatként működjünk. A Diversey-t azonban az különbözteti meg a többi vállalattól, hogy a a CSR-t közös értékteremtéssel (CSV) egészítettük ki. Az ügyfeleinkkel és a civil szervezetekkel létesített partneri kapcsolataink segítségével küzdünk meg a közös társadalmi és környezeti kihívásokkal. A minden résztvevő számára kölcsönösen előnyös programok, például a Soap For Hope (Szappannal az életért) és a Linens For Life (Ágyneművel az életért) a fenntarthatóság mindhárom pillérére kihatnak társadalmi, környezetvédelmi és pénzügyi előnyeikkel.

 

SOAP FOR HOPE™ (SZAPPANNAL AZ ÉLETÉRT)

Évente több mint 7 millió gyermek hal meg olyan betegségben, amelyeket egyszerű kézmosással is meg lehet előzni. Egy tipikus 400 szobás szálloda évente 3,5 tonna szilárd szappanhulladékot termel. Ez hulladéklerakókba kerül, illetve egy globális újrahasznosító létesítménybe szállítják el, amiért a szállodák nem kevés pénzt fizetnek ki. 

Éppen ezért indítottuk a Szappannal az életért elnevezésű programot, amely a veszélyeztetett közösségeket arra tanítja, hogy a szállodák szappanhulladékából új szappanokat készítsenek.

Soap For Hope

 

LINENS FOR LIFE™ (ÁGYNEMŰVEL AZ ÉLETÉRT)

Az Ágyneművel az életért elnevezésű program egyszerű, mégis hatásos célkitűzése a természeti katasztrófák által hajléktalanná tett emberek támogatása a Diversey és szállodai ügyfelei révén. Ezzel a programmal az ilyen közösségek családjai némi pénzt kereshetnek azzal, hogy a szállodák által kidobott ágyneműket új és hasznos cikkekké alakítják át, amelyeket eladhatnak. Ezzel tehát a szállodák valódi segítséget nyújtva hasznosíthatják újra a leselejtezett ágyneműt azokat támogatva, akik valamilyen természeti katasztrófa miatt mindenüket elvesztették, és menekülttáborokban élnek.

A közösségek alapvető képzésben részesülnek a Diversey által adományozott varrógépek használatával kapcsolatosan. Egy helyi jótékonysági szervezet működteti a programot. A képzés végeztével a tanfolyamot elvégzők a tábor egyik közösségi épületében dolgozhatnak, ahol új életre kelthetik a szállodáktól kapott ágyneműt. Az ágyneműből párnahuzatok, táskák és az egyszerű ruhadarabok készülnek, amelyeket készítőik eladhatnak, hogy ők és családjaik így egy kis bevételhez jussanak.

Linens For Life

 

AZ ISSA® HÜGEIA HÁLÓZAT

A nők nem szembesülhetnek a nemi alapú hátrányos megkülönböztetéssel, és előmenetelük kizárólag érdemeik alapján történhet. Sajnos nem mindig ez a helyzet, és a problémát súlyosbítja, hogy a nők majdnem minden szinten gyakran kevésbé magabiztosak, amikor a folyamatos szakmai továbbképzéshez szükséges eszközöket és képzéseket kellene igényelniük. 

Az ISSA Hügeia Hálózat célja ezen szégyenteljes társadalmi egyenlőtlenség megszüntetése, valamint egy olyan bátorító és támogató hálózat létrehozása, amely lehetõvé teszi a tehetség nemektől független elismerését és fejlesztését.

 ISSA Hygieia Network